Beste makelaars voor handel in Ethereum
Hier vindt u in één oogopslag de beste bitcoin-handelssites die Ethereum-handel ondersteunen. Handel nu in ETH met Bitcoin of fiatgeld.
Ethereum is een open blockchain-project uitgevonden door een jonge Rus met de naam Vitalik Buterin, die pas 19 jaar oud was, toen hij in 2013 het idee van Ethereum tot leven bracht. Het project begon officieel in 2015, sinds wanneer de Ether-tokens kunnen worden verhandeld. Wat Vitalik had ontwikkeld, was een open blockchain-project dat draait met een individuele programmeertaal.
Ethereum zal worden gebruikt voor zogenaamde slimme contracten. Twee partijen, vooral bedrijven, kunnen overeenkomsten veilig opslaan in de Ether-blockchain, zonder dat traditionele autoriteiten zoals een notaris, een patiëntenkantoor of andere officiële getuigen nodig zijn om later iets te bewijzen. Die slimme contracten zijn meestal geschreven in de unieke programmeertaal van Ethereum, Solidity genaamd. De ontwikkeling van het project wordt geleid door een Zwitserse non-profitorganisatie.
Voordat u Ethereum koopt – Zorg ervoor dat u enkele basisprincipes kent:
Onbeperkt aanbod – ingebouwde inflatie
Ether-tokens hebben een onbeperkte voorraad, wat betekent dat de hoeveelheid ETH elke dag voor altijd toeneemt. Dit is een groot verschil met het concept van Bitcoin, aangezien het digitale geld een beperkte voorraad heeft, dus er kan nooit inflatie zijn. In het geval van Ethereum is dat anders. Maar in tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum niet bedoeld als digitaal geld, hoewel u wel geld kunt verdienen door de ETH-tokens als activa te verhandelen..
Open voor censuur
Ethereum claimt ook geen gegevens onveranderlijkheid en neutraliteit – geen censuur onder geen enkele omstandigheid. Hoewel een speciaal karakter van Bitcoin is dat geen enkele autoriteit die gericht is op censuur ooit zou kunnen komen om gegevenswijzigingen te claimen, behoudt Ethereum zich de mogelijkheid voor om dit te doen.
Gegevens en programma’s die binnen het Ethereum blockchain-netwerk worden uitgevoerd, kunnen mogelijk worden beoordeeld en beoordeeld, wat de absolute neutraliteit en beveiliging wegneemt die open bockchain-systemen zouden moeten claimen.
Als de community het ergens niet mee eens is, behoudt het systeem zich het recht voor om de keten te splitsen om gegevens aan te passen. Dat gebeurde in 2016, toen iemand slim genoeg was om een bug in de Ethereum-code te vinden en veel munten kon overnemen.
De DAO-affaire – Waarom Ethereum Hard-Forked in 2016
De DAO was een project dat werd geïnitieerd op de Ethereum-blockchain, met als doel een nieuw gedecentraliseerd bedrijfsmodel te bieden voor het organiseren van ondernemingen. Het zou de eerste staatloze organisatie zijn geweest. Toen de token-uitverkoop in mei 2016 werd uitgebracht, werd het de grootste crowdfunding-campagne ooit in de geschiedenis.
Pas na een paar weken, in juni 2016, konden tokens ter waarde van ongeveer 50 miljoen USD – een derde van het projectfonds – door iemand worden overgenomen. Stelen zou niet het juiste woord zijn, want de "aanvaller (s)" zojuist een kwetsbaarheid in de Ethereum-code gevonden en misbruikt, zodat hij of zij de tokens eenvoudig naar een dochteraccount konden sturen.
Geen aandringen op de principes van open blockchain-systemen
Als code wet is en de code hiaten heeft, doet een aanvaller niet echt iets onwettigs als hij tokens neemt – om maar te zeggen vanuit een neutraal standpunt.
Maar natuurlijk waren de oorspronkelijke tokenhouders geschokt en wilden ze hun geld terug. Daarom besloot de gemeenschap van Ethereum om de blockchain hard-fork te maken om alle fondsen te herstellen naar het oorspronkelijke DAO-contract. Wanneer een blockchain hard-forks is, is het resultaat 2 ketens. Alle mensen die tokens bezaten vóór de splitsing van de keten, bezitten hetzelfde aantal tokens voor beide nieuwe ketens na de splitsing.
In het geval van de Ethereum Hard Fork na de DAO-affaire steunde de meerderheid van de Ethereum-gemeenschap de post-fork-versie van Ethereum (ETH), terwijl de minderheid bij het pre-fork-protocol bleef en de munt begon te noemen als Ethereum Classic (ETC).
In dit geval was het resultaat Ethereum (ETH) met het gewijzigde DAO-contract en de projectrestituties, en de andere keten was de oorspronkelijke keten, zonder aanpassingen – Ethereum Classic (ETC). De klassieke keten zou binnen een paar dagen sterven zonder dat iemand hem meer ondersteunde of mineerde – maar in plaats daarvan overleefde de Ethereum Classic-blockchain en werd zelfs behoorlijk sterk wat betreft handelsvolume en marktkapitalisatie.
De mensen die ETC steunen, zijn van mening dat het principe van onveranderlijkheid, neutraliteit en geen censuur een dogma moet zijn als het gaat om open blockchain-projecten. Als de bepaalde gunstige eigenschappen die alleen open blockchain-systemen kunnen bieden, worden afgesneden, kunt u gewoon een traditionele service met gecentraliseerde database gebruiken om software te laten draaien en gegevens op te slaan.
Wijziging van Proof of Work naar Proof of Stake
In 2017 besloot de Ethereum-gemeenschap om het mijnsysteem te veranderen van Proof of Work naar Proof of Stake.
Wanneer Ethereum verhandelen? ETH-prijsbewegingen:
De prijs van ether was aanvankelijk ingesteld op 2000 ETH per BTC, tegen die tijd kostte het ook ongeveer 0,35-0,45 USD, gezien de prijs van bitcoin. Na op de markt te zijn gekomen, was de prijs tot 2016 lager dan 1 USD, toen deze langzaam begon te stijgen. De top was ongeveer 20 USD toen het DAO-incident de markt instortte en de ETH-prijs terugviel naar 8 USD. De exponentiële prijsstijging begon in maart 2017, sindsdien heeft ETH een 20x stijging meegemaakt met een recordhoogte van rond de 400 USD.
Vanwege de snelle prijsstijging ondervond het Ethereum-netwerk een aanzienlijke instroom van verkeer van nieuwe gebruikers die de transactietijd hebben vertraagd. Crypto-marktanalisten hebben verschillende opvattingen over de toekomstige prijs. Een factor die de prijs van Ether beïnvloedt, is de opkomst van op Ethereum gebaseerde initiële muntenaanbiedingen (ICO’s).
Vanwege de aanzienlijke zichtbaarheid van deze projecten is de ETH-prijs grotendeels gerelateerd aan het aanbod. De marktkapitalisatie van ETH groeit en zou volgens experts op de lange termijn zelfs de marktkapitalisatie van bitcoin kunnen overtreffen. Andere analisten zijn echter nogal bearish over de ETH-prijsvooruitzichten en stellen dat de Ethereum-prijs nu al opgeblazen is.
Meer over Ethereum:
Ether-grafieken op coinmarketcap.com