Wat kan de volgende Crypto Bull Run veroorzaken? 6 factoren om naar uit te kijken

Het is eerlijk om te zeggen dat we deze bearmarkt allemaal beu zijn.

Na het bereiken van het hoogste punt ooit van $ 20.000 in januari, bracht Bitcoin een groot deel van 2018 uit tussen $ 6.000 en $ 7.000. Een tweede dip aan het einde van het jaar zorgde ervoor dat het onder de $ 4.000 daalde, en sindsdien is het nauwelijks gekrompen. Het is een soortgelijk verhaal voor alle toonaangevende altcoins.

Laten we vooruit kijken naar rooskleurigere tijden. Wat zou de volgende crypto-bullrun een kickstart kunnen geven??

Verwacht geen nieuwe boom in 2017

De crypto-boom van 2017 was uniek. Het was de eerste keer dat cryptocurrency wereldwijd een begrip werd.

Iedereen zag de kolossale groeicijfers en wilde een stukje van de taart. Het leidde ertoe dat miljoenen mensen zonder kennis van hoe crypto werkt of hoe blockchains werken, aanzienlijke bedragen in de industrie investeerden.

Uiteindelijk voedde speculatie (en waarschijnlijk enige marktmanipulatie) de bull-run. Veel van die investeerders hebben aanzienlijke bedragen verloren. Het is onwaarschijnlijk dat ze opnieuw dezelfde fouten zullen maken.

Maar dat betekent niet dat we niet nog een stier zullen zien rennen. Alleen dat het (hopelijk) deze keer zal worden aangedreven door meer verstandige en tastbare redenen.

1. Wereldwijde recessie

De aandelen hebben een tien jaar durende bull-run achter de rug. Het is nu meer dan 3.500 dagen geleden dat we voor het laatst een bearmarkt meemaakten, waardoor de huidige run de langste bullmarkt in de naoorlogse periode is.

Maar er zijn tekenen dat de hausse ten einde loopt. De inflatie stijgt, de huizenverkopen lopen terug, de creditcardschuld stijgt, de werkloosheid is op een dieptepunt gestegen en de rentecurve voor drie- / vijfjarige schatkistpapier is omgekeerd. Veel vooraanstaande economen verwachten een recessie binnen 18 maanden, zo niet eerder.

Traditioneel zorgen recessies ervoor dat investeerders naar goud gaan. Met contant geld verdien je geen geld, wat betekent dat je koopkracht aan het afnemen is. Goud beschermt de koopkracht van uw geld en ook de onderliggende waarde stijgt in waarde.

Maar er is hoop dat de volgende recessie ertoe zou kunnen leiden dat investeerders in plaats daarvan naar Bitcoin rennen. Het wordt vaak omschreven als ‘digitaal goud’ en heeft veel van dezelfde investeringskenmerken als metaal.

Een plotselinge toestroom van investeerders na een marktcrash zou de prijzen dramatisch doen stijgen naarmate de vraag toeneemt.

2. Bedrijven en FOMO

Je kunt stellen dat de bullmarkt van 2017 werd gedreven door de angst van gewone mensen om iets te missen (FOMO). Er is een school van mening dat de volgende bullmarkt in plaats daarvan zou kunnen worden aangedreven door de FOMO van bedrijven.

Naarmate steeds meer bedrijven een aanzienlijk bedrag investeren in blockchain- en cryptotechnologie, zullen concurrenten waarschijnlijk hetzelfde doen om te voorkomen dat ze achterblijven en mogelijk klanten verliezen..

We beginnen dergelijke situaties al op Wall Street te zien. Banken zoals Fidelity, Goldman Sachs, JP Morgan en Citigroup verdringen elkaar in een poging cryptodiensten te creëren, ontwikkelen en aanbieden. Het duurt misschien niet lang voordat we zien dat dezelfde situatie zich uitbreidt naar de hoofdstraat.

3. Bitcoin en het Lightning Network

Laten we een stap terug doen. Op dit moment kan het Bitcoin-netwerk ongeveer zeven transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: het Visa-netwerk kan tot 50.000 per seconde verwerken.

De beperkte capaciteit van Bitcoin heeft geleid tot lange transactieverwerkingstijden en hogere kosten. Deze twee problemen beperken het nut van Bitcoin als legitieme valuta.

Sommige altcoins, zoals Dash, kunnen meer transacties per seconde verwerken. Maar omdat Bitcoin met enige afstand nog steeds de grootste munt is en voor veel gebruikers de ‘on-ramp’ is, heeft het dringend een snelheidsboost nodig.

Het Lightning Network zou die boost kunnen geven. De gemeenschap is het echter niet eens over de implementatie ervan; daarom hebben we de afgelopen 18 maanden zoveel Bitcoin-forks gezien.

Als Bitcoin zelf het Lightning Network overneemt, wordt de munt ineens een stuk beter haalbaar als een echte valuta. De hoop is dat bedrijven meer bereid zullen worden om het te gebruiken en dat de prijs zal stijgen.

4. Amazon accepteert Crypto

Changpeng Zhao, de CEO van crypto-exchange Binance, gelooft dat het startschot voor de volgende crypto bull run in handen ligt van één bedrijf: Amazon.

In een recente Twitter-chat met zijn volgers zei hij dat als het bedrijf van Jeff Bezos zou beginnen met het accepteren of uitgeven van cryptobetalingen, de volgende bull run onmiddellijk zou beginnen. Amazon experimenteert al met blockchains.

Dit draagt ​​natuurlijk allemaal bij aan het idee van adoptie. Als een groot technologiebedrijf (Apple, Google, Facebook, Netflix, enz.) Crypto-standaard begint te accepteren of uit te geven, kan de prijs van de leidende munten zich van de ene op de andere dag vermenigvuldigen..

Op dit moment is Microsoft de enige gigant die met crypto heeft gewerkt. Het accepteert Bitcoin in zijn winkel, maar er wordt niet veel reclame voor gemaakt.

5. Bakkt gaat live

Veel mensen hopen dat de langverwachte lancering van Bakkt kan helpen om de volgende cryptoboom te starten.

Voor degenen die het niet weten: Bakkt is het geesteskind van Intercontinental Exchange (ICE). Het is hetzelfde bedrijf dat de New York Stock Exchange bezit en exploiteert. Bakkt zal betalingsdiensten, termijncontracten, spaarplannen en crypto-portefeuilles aanbieden in een poging om een ​​enkel platform te bieden voor individuen, handelaren en instellingen.

De lanceringsdatum voor Bakkt is al een paar keer verschoven. Het wordt momenteel verwacht om op 24 januari 2019 live te gaan.

Als u meer wilt weten, hebben we uitgelegd waarom Bakkt zo cruciaal is voor de crypto-sector.

6. ETF’s voor cryptovaluta

Exchange-traded funds (ETF’s) zijn beleggingsfondsen die op effectenbeurzen kunnen worden verhandeld, net als gewone aandelen. Ze werden begin jaren negentig enorm populair en hebben sindsdien meer dan $ 2 biljoen aan investeringen gezien.

Beleggers houden van ETF’s vanwege hun flexibiliteit, diversificatiepotentieel, lagere kosten en belastingvoordelen.

Momenteel zijn er geen crypto-ETF’s. Verschillende groepen hebben voorstellen gedaan voor hoe een crypto-ETF eruit zou kunnen zien, maar tot nu toe moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ze nog goedkeuren..

We verwachtten al een antwoord in juni 2018. De beslissingsdag is echter twee keer voorbijgegaan. We hopen nu op een antwoord in februari 2019.

De veronderstelling is dat wanneer (niet als) de SEC crypto ETF’s goedkeurt, er snel grote hoeveelheden institutioneel geld de sector binnen zullen stromen, waardoor het startschot wordt afgevuurd op een nieuwe bull run..

Uiteindelijk weten we het niet wanneer de volgende crypto-boom zou kunnen beginnen, maar dat weten we wel zullen begin. Bekijk ons ​​artikel over de veiligste tijd om in crypto te investeren voor meer informatie.