Peercoin (PPC) Review – Het eerste bewijs van cryptocurrency
Naam | Peercoin |
Ticker | PPC |
Oorspronkelijke prijs | $ 0,38 |
Categorie | Valuta |
Website URL | https://peercoin.net/ |
Witboek-URL | https://peercoin.net/assets/paper/peercoin-paper.pdf |
Peercoin is een cryptocurrency zoals Bitcoin en Litcoin die is gemaakt in 2012, waardoor het een van de oudste en meest betrouwbare cryptocurrency-netwerken in de ruimte is. In tegenstelling tot het Proof of Work (PoW) -model van Bitcoin, is het gebaseerd op Proof of Stake (PoS), dat niet afhankelijk is van energieverbruik. Na Peercoin zijn er vele andere cryptocurrencies ontwikkeld die vertrouwden op PoS of een combinatie van PoS en PoW.
Wat maakt Peercoin uniek
De munt is ontwikkeld door Sunny King en Scott Nadel, twee ontwikkelaars die worden vermeld als de auteurs van het Peercoin-witboek dat in augustus 2012 is geschreven. Net als bij Satoshi Nakamoto zijn Sunny King en Scott Nadel beide anonieme figuren. Sunny King ontwikkelde zich ook Primecoin en VEE.
Peercoin heeft een aantal andere onderscheidende kenmerken in vergelijking met andere cryptocurrencies:
Bewijs van inzet
De belangrijkste bijdrage van Peercoin aan de wereld van cryptocurrency is het Proof of Stake-model, dat nu algemeen wordt toegepast in de wereld van crypto. PoS wordt bepaald door de muntleeftijd, wat de hoeveelheid valuta is vermenigvuldigd met de houdperiode van de munten. Gebruikers die bijvoorbeeld 20 munten ontvangen en deze 30 dagen vasthouden, hebben een muntleeftijd van 600 dagen. Muntleeftijden kunnen worden geconsumeerd (ontvangen) of vernietigd (weggegeven). De leeftijden van munten worden in elke transactie berekend via een tijdstempelveld. Elke transactie in een blok draagt de verbruikte muntleeftijd bij aan de score van het blok. De blokketen met de meest verbruikte muntleeftijd wordt de hoofdketen.
Met PoS, in tegenstelling tot PoW, kan elke netwerkdeelnemer zowel een mijnwerker als een eigenaar zijn. Blokken kunnen alleen worden gemaakt nadat munten meer dan 30 dagen zijn vastgehouden. Bij deze transacties betalen eigenaren zichzelf, verbruiken hun muntleeftijd en resetten. De eerste invoer wordt een kernel genoemd en moet voldoen aan specifieke hash-doelprotocollen. Het hash-doel is een doel dat wordt berekend per munteenheid die in de kernel wordt geconsumeerd. Hoe meer muntleeftijd in de kernel wordt verbruikt, hoe gemakkelijker het is om te voldoen aan het hash-doelprotocol. Als een gebruiker bijvoorbeeld een portemonnee-uitvoer heeft die 200 muntjaren heeft verzameld en verwacht dat deze binnen 4 dagen een kernel genereert, dan zal een portemonnee-uitvoer van 400 muntenjaar een kernel in 2 dagen genereren..
Hoe blokken worden gegenereerd in PoS
Veel cryptocurrencies vertrouwen op Proof of Work, of mining, om hun netwerk te onderhouden of transacties te verifiëren. Omdat miners hevig moeten strijden om blokbeloningen, waarbij ze soms hun middelen bundelen om voordeel te behalen ten opzichte van andere miners, is er als reactie hierop meer en betere hardware ontwikkeld. Deze hardware-oplossingen stonden in contrast met het idee van decentralisatie in cryptocurrencies.
Energie-efficiëntie
Een ander nadeel van het Proof of Work-systeem is dat het afhankelijk is van energieverbruik, duur is en dat deze kosten worden gedragen door zowel inflatie als transactiekosten. Als gevolg hiervan is het geen levensvatbaar systeem voor degenen die cryptocurrencies verhandelen in landen met hoge energiekosten. Peercoin, en het idee van Proof of Stake was destijds een nieuw idee dat aantoonde dat cryptocurrencies kunnen functioneren zonder afhankelijk te zijn van energieverbruik. Het idee was dat het een veilig peer-to-peer-netwerk zou creëren waar alle computers gelijkelijk aan zouden kunnen deelnemen, waardoor enorme hoeveelheden energie worden bespaard en centralisatie wordt voorkomen.
Gestage inflatie
Peercoin is ontworpen om een stabiele munt te zijn met een inflatie van 1% per jaar.
Het idee was dat het toewijzen van 1% aan jaarlijkse opbrengsten voor compensatie aan gebruikers die werken aan het onderhoud van het netwerk, gebruikers zou aanmoedigen om de valuta op te slaan, wat zou bijdragen aan een lage inflatie. Bovendien worden de transactiekosten van 0,01 PPC die aan het netwerk zijn betaald, vernietigd, een andere bijdragende factor. Technisch gezien heeft de munt een limiet van 2 miljard munten die waarschijnlijk niet zullen worden bereikt. Als het echter zou worden bereikt, zou het inflatiecijfer theoretisch kunnen stijgen.
Controlepunten
Checkpoints zijn bedoeld om bescherming te bieden tegen aanvallen in de vroege stadia van het netwerk. Ze fungeren als veiligheidsschakelaar bij een kritiek probleem in het netwerk. U kunt het zien als vergelijkbaar met Systeemherstel in Windows. Checkpoints zijn onder vuur komen te liggen sinds ze functioneren als een gecentraliseerd omroepmodel. Hoewel het bedoeld was als een tijdelijke oplossing totdat er een betere werd gevonden, hebben ze nu hun belangrijke functie verloren die ze in het verleden vervulden, omdat netwerken tegenwoordig sterker zijn. Met latere versies van het protocol kunnen gebruikers zich afmelden voor checkpointing.
Peercoin-prijsgeschiedenis
PPC begon met handelen in juli 2013, waarbij het token aanvankelijk voor $ 0,38 verkocht werd. Het token steeg in januari 2014 naar een prijs van $ 7,28 na een aantal jaren te zijn gedaald en in januari 2018 weer gestegen tot $ 6,31..
Hoe PPC te kopen
De De belangrijkste uitwisseling voor het kopen van PPC is op WEX, die momenteel een van de grootste handelsvolumes van de valuta heeft met meer dan $ 81K. PPC kan op WEX worden verhandeld voor BTC, en Amerikaanse Dollar.
PPC is ook beschikbaar op de volgende beurzen:
- HitBTC (Handel in PPC met USD op HitBTC)
- Bittrex (Ruil PPC met BTC op Bittrex)
- Livecoin (Handel in PPC met BTC op Livecoin)
- Poloniex (Ruil PPC met BTC op Poloniex)
- Cryptopia (Ruil PPC met BTC op Cryptopia)
Hoe PPC op te slaan
PPC kan worden opgeslagen in de Peercoin-portemonnee die kan worden gedownload van de officiële Peercoin-website. De portemonnee is beschikbaar voor desktop in Windows- en Linux-versie en mobiele gebruikers (Android-versieAndere wallets bieden ook Peercoin-ondersteuning, zoals de Coinomi-portemonnee.
Na het downloaden van de Peercoin-portemonnee, kunt u ook uw eigen portemonnee maken papieren portemonnee voor maximale veiligheid.
Munten en mijnbouw PPC
Peercoin is gebaseerd op hetzelfde algoritme en dezelfde code als bitcoin, het SHA-256-algoritme. Dit is een PoW-schema. Wanneer een hashwaarde wordt gevonden die klein genoeg is, wordt een blok transacties toegevoegd aan de gedeelde blokketen. Mijnbouw is het proces van het ontdekken van deze hashes en het creëren van nieuwe blokken. Peercoin is geen voorstander van deze mijnbouwmethode, vooral niet met de komst van de ASIC-mijnwerkers. Er zijn verschillende Peercoin-mijnbouwpools om uit te kiezen, samen met multicoinpools zoals Coinotron, Geef me MUNTEN, en Multipool.us.
Peercoin is de grondlegger van het concept van munten, dat is gebaseerd op de Proof of Stake-blokgeneratie die het netwerk beveiligt. In plaats van dat er gespecialiseerde hardware nodig is, kunnen gebruikers nieuwe munten verdienen op basis van het aantal Peercoins dat ze bezitten. Wanneer het munten een nieuw blok genereert, draagt het bij aan het netwerk. Peercoin geeft gebruikers een beloning voor het versterken van het netwerk door hen een jaarlijks PPC-rendement van 1% te geven bij het slaan. Om dit rendement van 1% te ontvangen, moeten gebruikers de munt echter 30 dagen vasthouden.
De toekomst van Peercoin
De Peercoin-blockchain is zelfvoorzienend en wordt voortdurend bijgewerkt, waardoor het een uitstekende keuze is voor toekomstige projecten. Dankzij de kleinere blockchain kunnen portefeuilles ook sneller synchroniseren, waardoor het ideaal is voor projecten zoals Peershares, een goedkoop en gedecentraliseerd grootboek dat door bedrijven wordt gebruikt om het aandeelhouderschap en de uitkering van dividenden op geautomatiseerde wijze bij te houden. Twee extra projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn PeerAssets en Indicum.
PeerAssets
PeerAssets is een blockchain-agnostisch protocol dat kan worden gebruikt om activa te creëren en uit te wisselen, met als doel de gemakkelijkste en meest energiebesparende manier te zijn om elke blockchain te tokeneniseren. Voordelen zijn onder meer efficiëntie op transactiegrootte, vaste transactiekosten en kleine blockchain-afmetingen, beveiliging (aangezien het op de Peercoin-blockchain draait) en lage prijs van uitvoering van aangepaste code.
Indicium
Indicium is een gedecentraliseerd autonoom bedrijf (DAC) op basis van PeerAssets. Het doel is om cryptocurrency-indexen te creëren en te verhandelen, vergelijkbaar met de index van een groep traditionele aandelenkoersen van verschillende bedrijven. Het doet dit met zijn Indicium-token dat gebruikers een aandeel in eigendom en het recht geeft om dividenden te ontvangen, te stemmen over verkiezingen en operaties van de raad van bestuur..