Nano (NANO) Review – Directe, gratis en oneindig schaalbare transacties
Naam | Nano |
Ticker | NANO |
Token-levering | 133.248.290 |
Oorspronkelijke prijs | $ 0,009 |
Categorie | Valuta |
Website URL | https://nano.org/en |
Witboek-URL | https://nano.org/en/whitepaper |
Nano is een cryptocurrency met een innovatieve block-lattice-architectuur, waardoor elk account een eigen blockchain heeft om onmiddellijke transactiesnelheid en onbeperkte schaalbaarheid te leveren. Omgedoopt tot Raiblocks begin dit jaar, is de missie van Nano om een wereldwijde valuta te worden met directe transacties en zonder kosten via een veilig, gedecentraliseerd netwerk..
Het idee achter Nano
Naarmate Bitcoin volwassen werd en steeds populairder werd, werd het duidelijker dat het verschillende uitdagingen moest overwinnen voordat het massaal werd aangenomen. Ten eerste had het een beperkte schaalbaarheid, met mediane transactiekosten van $ 10,38. Ten tweede had het een hoge latentie, met een gemiddelde bevestigingstijd van 164 minuten. Ten slotte had het een inefficiënt stroomverbruik, met een verbruik van 27,28 TWh per jaar, een gemiddelde van 260 kWh per transactie.
Nano prijst verschillende belangrijke voordelen ten opzichte van Bitcoin. Het maakt bijvoorbeeld transacties mogelijk, dus het kan zowel voor grote als kleine aankopen worden gebruikt. Het garandeert oneindige schaalbaarheid, met de mogelijkheid om meer dan 1000x meer transacties per seconde te verwerken dan Bitcoin. Op het moment van publicatie van het Nano-whitepaper (november 2017) heeft Nano 4,2 miljoen transacties verwerkt met een niet-opgeschorte grootboekgrootte van 1,7 GB. Bovendien belooft het dat het geen kosten in rekening brengt om de munt te gebruiken, en gebruikers betalen alleen voor de aankoop, ongeacht het item.
Nano, voorheen bekend als Raiblocks (met het symbool van XRB), is een cryptocurrency met een lage latentie en een eenvoudig protocol dat is ontworpen voor hoge prestaties. Het was een van de eerste Gerichte acyclische grafiek (DAG) gebaseerde cryptocurrencies, en als gevolg daarvan de systeemprestaties en -beveiliging verbeteren. DAG-structuren laten geen theoretische limiet van transactiedoorvoer toe, aangezien ze zijn gegroepeerd in plaats van in een reeks te gaan.
Omdat Nano kan werken op hardware met een laag stroomverbruik, is het een praktische keuze voor gedecentraliseerde cryptocurrency voor peer-to-peer-transacties.
De nieuwe naam en het nieuwe logo van Nano, begin 2018 omgedoopt, staan voor de eenvoud en snelheid van de projecten.
Nano is opgericht door Colin LeMahieu, die fungeert als de maker en hoofdontwikkelaar, samen met collega-hoofdontwikkelaars Russel Waters en Roy Keene. Vóór Nano was Colin een LLVM-softwaretools-engineer bij Qualcomm. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in softwareontwikkeling. Russell Waters werkte eerder als technisch trainingsspecialist bij Carbonite, een bedrijf dat persoonlijke en zakelijke gegevens beschermt tegen gegevensverlies.
Nano-prijsgeschiedenis
Nano werd gelanceerd in april 2017 met een initiële prijs van $ 0,009. De munt steeg op 5 januari van dit jaar naar $ 34,42 voordat hij daalde tot $ 1,07. De stijging van de munt viel samen met de verhandeling ervan Kucoin en BitZExchange. Bovendien, hoewel het project werd gestart in 2014 en gelanceerd in 2015, kon Colin LeMahieu zijn aandacht pas in 2017 fulltime op het project richten, wat vervolgens een serieuze groei voor de munt veroorzaakte..
Nano vermeld op Binance en OKEx begin februari op BitInka in juli, en wordt nog steeds genoteerd op verschillende cryptocurrency-beurzen. De prijs van de munt steeg ook nadat de rebranding binnen 24 uur met 20% was aangekondigd.
De Nano Block-Lattice-structuur
Nano valt op in de cryptocurrency-ruimte met zijn blokroosterstructuur. Elk individueel account heeft zijn eigen blockchain (accountketen) en maakt deel uit van een grotere gerichte acyclische grafiek (DAG). Deze rekeningketens bevatten de transactie- / saldogeschiedenis van de rekening. Aangezien elke accountketen alleen afzonderlijk kan worden bijgewerkt, kunnen accountketens onmiddellijk en asynchroon worden bijgewerkt, waardoor snelle transacties mogelijk zijn. Omdat elke individuele gebruiker zijn eigen transacties kan verifiëren, is het niet nodig om het hele grootboek samen in enorme blokken bij te werken.
Het protocol van Nano is licht van gewicht, met minimale hardwarevereisten voor knooppunten. Elke transactie past binnen de vereiste minimale UDP-pakketgrootte om via internet te worden verzonden. Vanwege het lichte gewicht kosten actieve knooppunten bijna niets en kan het systeem transacties zonder kosten verwerken.
De eerste rekening in het systeem was een ontstaansrekening met een ontstaanssaldo van munten. Dit saldo is verdeeld en naar andere rekeningen gestuurd, maar het zal nooit hoger zijn dan het genesisevenwicht.
Het nano-consensusmechanisme
De consensus van Nano is gebaseerd op rekeningsaldi. Elk account selecteert een portefeuilleadres dat hun vertegenwoordiger wordt, of een knooppunt dat kan stemmen. Rekeninghouders kunnen hun vertegenwoordiger op elk moment opnieuw toewijzen door het stemgewicht van de oude vertegenwoordiger af te trekken en aan de nieuwe te geven. Omdat stemmen worden gewogen op rekeningsaldi, hebben degenen met meer geld meer een prikkel om het systeem eerlijk te houden, aangezien er meer op het spel staat.
Beveiliging en preventie tegen en aanvallen
Omdat er geen kosten zijn om Nano te gebruiken, is het zeer kwetsbaar voor spam. Om spam af te schrikken, gebruikt Nano een PoW om te gebruiken bij de volgende transactie na voltooiing van de eerste transactie. Dit PoW is vergelijkbaar met Hashcash en kan binnen enkele seconden worden berekend.
Nano is kwetsbaar voor een aanval van 51%, wat betekent dat als een aanvaller meer dan 50% van de stemkracht kan winnen, hij het netwerk kan breken. Om een dergelijk voorval te voorkomen, koppelt Nano het stemgewicht aan de investering in het systeem. Dat betekent dat rekeninghouders een prikkel hebben om in te zien dat het systeem eerlijk is, aangezien destructieve aanvallen hun investering teniet zouden doen. Bovendien zorgt een Delegated Proof of Stake (DPoS) -systeem voor een minimaal energieverbruik en vereist het alleen lichtgewicht software die draait op hardware met een laag stroomverbruik.
Hoe u Nano aanschaft
De belangrijkste beurs voor het kopen van Nano is op Binance, dat momenteel het grootste dagelijkse volume van de valuta heeft met bijna $ 5 miljoen. Nano kan op Binance worden geruild voor BTC, ETH en BNB.
Nano is ook beschikbaar op de volgende beurzen:
- Mercatox (Handel in NANO met BTC op Mercatox)
- Kucoin (Handel in NANO met BTC op Kucoin)
- Gate.io (Handel in NANO met USDT op Gate.io)
- Bitinka (Handel in NANO met BTC op Bitinka)
- Nanex (Handel in NANO met BTCP op Nanex)
Hoe bewaart u Nano
Nano kan worden opgeslagen op de Nano-portemonnee, die u kunt downloaden als desktop-, online- of mobiele versie in Mac of Windows of als mobiele app (voor ioS of Android) van de Nano website.
Voor maximale veiligheid dient u uw Nano echter op hardwareportefeuilles zoals Ledger Nano S op te slaan. De integratie van Nano met Ledger Nano is onlangs voltooid in juni..
Roadmap en toekomstplannen
Nano heeft een uitgebreide ontwikkelings-roadmap beschikbaar hier dat voortdurend wordt bijgewerkt.
Nano heeft veel toepassingen in de echte wereld. De directe transacties en transacties zonder kosten maken het ideaal voor handelaren in cryptocurrency en voor peer-to-peer-transacties. Nano heeft toepassingen in microbetalingen, met de mogelijkheid om kleine bedragen te betalen voor rechten op digitale activa en abonnementen op inhoud. Het heeft ook toepassingen in e-commerce als naadloze kassa’s, zowel in de winkel als online.
Nano zal blijven samenwerken met toonaangevende industrieleiders om technologieën in te zetten die het doel zullen bereiken van Nano om een wereldwijde valuta te worden met onmiddellijke transacties en geen kosten via een veilig, gedecentraliseerd netwerk. Het team werkt samen met marktleiders aan een “plug” & play, ”kant-en-klare, horizontaal schaalbare cloud-netwerkinfrastructuur.
Op de lange termijn is het doel van Nano om een cryptocurrency te worden die op elke grote beurs wordt verhandeld. Om dit doel te bereiken, zullen ze zich blijven concentreren op de Aziatische en Zuid-Amerikaanse markten voor massale acceptatie. Bovendien is hun doel om regio-georiënteerde gemeenschappen te voorzien van gemeenschapsmanagers en een hulpmiddel voor mensen in de niet-Engelssprekende wereld om meer te leren over Nano.