Status (SNT) Review – De mobiele gateway naar het Ethereum-ecosysteem

Status Sleutelinformatie
Naam Toestand
Ticker SNT
Totaal aanbod 6.804.870.174
Oorspronkelijke prijs $ 0,05
Categorie Mobiel besturingssysteem
Website URL Ga naar Statuswebsite
Witboek-URL Ga naar Status WhitePaper

Status is een open source mobiele DApp-browser die is gebouwd voor Ethereum. Het kan zijn

gedacht als de Google Play Store voor Ethereum DApps. Het bevat ook een

berichten-app en een methode voor het veilig opslaan, ontvangen en verzenden van Ether en

andere ERC-20-tokens. Dit wordt allemaal gedaan met behulp van een gedecentraliseerd peer-to-peer-protocol

in tegenstelling tot het huidige systeem van het gebruik van gecentraliseerde servers.

Het idee achter status

Status is een open-sourceproject dat bovenop Ethereum is gebouwd en is ontworpen om te werken met DApps die erop worden uitgevoerd. In Ethereum functioneren gebruikers als knooppunten / servers, met volledige controle over hun eigen gegevens. Het product is momenteel beschikbaar voor openbare download in Android en iOS.

Traditioneel hebben sociale netwerken drie verschillende componenten: eigenaren, adverteerders en gebruikers, elk met verschillende doelen.

  • Eigenaren – Dit zijn meestal de makers van het netwerk (Google, Facebook, enz.), Wiens belangrijkste doel is gebruikers te werven en te behouden. Algoritmen worden gebruikt om dit te doen ten koste van de gebruiker, vaak via manipulatie van de gedachten en gevoelens van de gebruiker.
  • Adverteerders – Het doel van de adverteerder is om waarde uit het netwerk te halen, hetzij door toegang te krijgen tot gebruikersgegevens, leads te verwerven of door advertenties te kopen.
  • Gebruikers – Gebruikers hebben vaak toegang tot het netwerk om sociaal contact te maken, terwijl ze mogelijk worden uitgebuit door eigenaren en adverteerders, die mogelijk niet in hun beste belang handelen.

Carl Bennets en Jarrad Hope zijn de medeoprichters van Status, die 6 jaar aan verschillende projecten hebben gewerkt, waarvan er 3 gezamenlijk werkten aan een softwaredistributienetwerk. Het was op dit softwaredistributienetwerk met meer dan 20 miljoen installaties waarin de twee diepgaande ervaring opdeden met persoonlijke gegevens en gebruikersacquisitie en -retentie.

Statuspartnerschappen

Status heeft een aantal belangrijke strategische partnerschappen in de blockchain-ruimte.

In december 2017 werd Status kondigde aan dat het voorgeïnstalleerd zou zijn op FINNEY, ‘s werelds meest veilige smartphone aangedreven door de blockchain. SIRIN LABS, het bedrijf achter FINNEY, zal samenwerken met Status om een ​​holistische mobiele blockchain-ervaring te bieden. In december ook toegetreden tot de Enterprise Ethereum Alliance (EER).

In juli kondigde het aan dat het zou gebeuren bundelen krachten met FOAM, een open protocol op Ethereum dat veilige gedecentraliseerde locatieservices biedt (in tegenstelling tot traditionele services zoals GPS). Samen werken ze aan een gedecentraliseerd, veilig en open internet. Bovendien kondigde het een partnerschap aan met OmiseGO, een leider in on-chain en cross-chain transacties met als doel financiële inclusie voor iedereen.

In augustus, Status aangekondigd het werkte samen met het team dat de programmeertaal Nim ontwikkelde. Nim is gekozen als taal voor Status omdat het lichtgewicht en efficiënt is. Samen zullen de twee teams in de toekomst nauw samenwerken.

Daarnaast noemde Status een samenwerking met Userfeeds.io om eerlijkere algoritmen aan sociale mediaplatforms te leveren en de huidige methode te veranderen, moeten gebruikers communiceren en nieuws en informatie ontvangen.

 

Status Prijsgeschiedenis

SNT lanceerde zijn token in november 2017 tegen een initiële prijs van $ 0,05. Het token bereikte begin januari 2018 een piek van $ 0,60.De prijs daalde vervolgens en staat momenteel op $ 0,034, en is sinds de daling van de prijs van Bitcoin sinds begin 2018 gestaag gedaald..

De statustechnologie

Als een gedecentraliseerd ecosysteem maakt Status de groei van het gedecentraliseerde web mogelijk, met een enorm scala aan toepassingen, waaronder peer-to-peer-betalingen en gecodeerde berichten voor mobiele gebruikers.

Status ondersteunt al een aantal DApps, waaronder de volgende:

De statustechnologie heeft drie hoofddoelen:

  • Hiermee kunnen gebruikers gecodeerde berichten, slimme contracten en betalingen verzenden en ontvangen.
  • Hiermee kunnen gebruikers zoeken, chatten en communiceren met DApps en gedecentraliseerde chatbots.
  • Hiermee kunnen gebruikers hun cryptocurrency opslaan en beheren in de Status Hardware Wallet.

Gedecentraliseerde markt voor pushmeldingen

Met het nieuwe communicatiesubprotocol van Ethereum, Whisper (SHH), kunnen knooppunten berichten opslaan terwijl clients offline zijn. Dit biedt een nieuwe markt voor aanbieders van pushmeldingen, die voor deze dienst in SNT kunnen rekenen. Zodra deze markt goed is ontwikkeld, kunnen gebruikers door concurrentie kiezen tussen gevestigde markten zoals Google en gedecentraliseerde services voor meer privacy.

Een gebruiker in China is bijvoorbeeld begonnen met betalen voor pushmeldingen, maar hij realiseert zich dat Google in zijn land is geblokkeerd. Met Status kan de gebruiker vervolgens snel en eenvoudig overstappen naar een andere provider.

Bestuur

Het SNT-token geeft belanghebbenden stemrecht. Beslissingstokens worden gemaakt zodat gebruikers beslissingen kunnen nemen over voorstellen, die zijn gebaseerd op het aantal tokens dat elke gebruiker momenteel bezit. SNT’s worden niet gebruikt om op voorstellen te stemmen.

Eerbetoon aan praten

De mobiele technologie van Status omvat een antispamfilter voor het ontvangen van berichten van nieuwe of niet-geïdentificeerde gebruikers. Het antispamfilter wordt ingesteld door gebruikers die de hoeveelheid SNT bepalen die nodig is voor een koud contact om hen een bericht te sturen. De aanbetaling wordt geretourneerd als de gebruiker vervolgens op het bericht reageert nadat het is verzonden.

Door deze service te gebruiken, kan een artiest bijvoorbeeld een berichtenservice opzetten zodat zijn fans contact met hem of haar kunnen opnemen, waardoor ze beloningen kunnen ontvangen..

Het SNT-token

Status Network Token (SNT) is een utility-token dat het Status-besturingssysteem aanstuurt. Gebruikers hebben SNT nodig om specifieke functies te gebruiken. SNT is uniek omdat het de creatie van nieuwe tokens mogelijk maakt met hetzelfde saldo als het bovenliggende token voor een bepaald bloknummer. Naarmate het platform zich blijft ontwikkelen, zullen er meer toepassingen voor SNT worden aangekondigd.

De allocatie voor SNT was als volgt:

Hoe SNT te kopen

De De belangrijkste beurs voor het kopen van SNT is op Bithumb, die momenteel het grootste volume van de valuta heeft met bijna $ 4 miljoen. SNT kan op Bithumb worden verhandeld voor KRW.

SNT is ook beschikbaar op de volgende beurzen:

Hoe SNT op te slaan

SNT kan worden opgeslagen in elke portemonnee die ERC-20-tokens ondersteunt, zoals Coinomi, MetaMask en Myetherwallet.

Voor maximale veiligheid moet u uw SNT echter opslaan op hardwareportefeuilles zoals Ledger Nano S en Trezor.

Status biedt zijn eigen Hardwallet waarin u Ethereum- en ERC-20-tokens kunt opslaan, verzenden en ontvangen. Omdat het open-source is, kan het worden aangepast aan uw individuele programmeervereisten.

Het Open Bounty-programma

Hoewel SNT niet kan worden ontgonnen, komt u mogelijk in aanmerking om het te ontvangen via Status ’ open premieprogramma.

Zowel ontwikkelaars als organisaties kunnen het bounty-programma gebruiken om ontwikkelaars te verdienen of te betalen in elke cryptocurrency van hun keuze.

Roadmap en toekomstplannen

Status heeft momenteel geen officiële routekaart, maar kondigt ontwikkelingsupdates aan op zijn blog.

In plaats daarvan gebruiken ontwikkelen github om over ideeën te brainstormen: