QuarkChain (QKC) Review – Een hoge TPS, gedecentraliseerde en veilige blockchain

Naam QuarkChain
Ticker QKC
Type token ERC20
Totaal aanbod 10.000.000.000
Website URL https://quarkchain.io/
Witboek-URL https://quarkchain.io/QUARK%20CHAIN%20Public%20Version%200.3.5.pdf

Het doel van QuarkChain is om een ​​blockchain te ontwikkelen die miljoenen transacties per seconde (TPS) kan realiseren met behoud van veiligheid en privacy op een gedecentraliseerd netwerk. Het doet dit door zijn tweelagige structuur, cross-shard-transacties, collaboratieve mijnbouw en eenvoudig accountbeheer.

Het idee en het team achter QuarkChain

Het doel van QuarkChain is om meer dan een miljoen TPS te behalen om de reguliere acceptatie van cryptocurrency te ondersteunen. Het is gedecentraliseerd, veilig, schaalbaar en zonder toestemming.

Het QuarkChain-team heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van grootschalige gedistribueerde systemen in de gecentraliseerde wereld die miljarden transacties per seconde kunnen verwerken. De oprichter van het team, Qi Zhou, is een voormalige Googler met meer dan 15 jaar ontwikkelingservaring en een PhD van Georgia Institute of Technology.

ZhaoGuang Wang is de Senior Software Engineer van het team, met 6 jaar ervaring op zowel Facebook als Google. Hij heeft bewezen ervaring te hebben met het bouwen van systemen die miljoenen queries per seconde kunnen verwerken. Hij heeft een master in computerwetenschappen van de Universiteit van Michigan.

QuarkChain-partnerschappen

QuarkChain heeft een aantal strategische partnerschappen en investeerders, waaronder een aantal bekende investeerders zoals 500 Startups, Fission Capital en Hashed. Na het recente succes van het ophalen van $ 20 miljoen in zijn ICO, zal het in de nabije toekomst waarschijnlijk aanvullende partnerschappen aankondigen.

QuarkChain-prijsgeschiedenis

Na de tokenverkoop die plaatsvond van 2 juni tot 3 juni, waren de tokens van QuarkChain $ 0,0197 waard. Ze bereikten kortstondig een piek van $ 0,33 op 5 juni, waarna ze bleven dalen maar toch een stabiele waarde behielden.

QuarkChain werd op 4 juni genoteerd op Binance, een dag na de ICO.

De QuarkChain-technologie

QuarkChain probeert een antwoord te bieden op de drievoudige uitdaging die het huidige blockchain-model biedt: beveiliging, decentralisatie en schaalbaarheid. Ze zijn allemaal essentieel, maar vereisen momenteel afwegingen tussen de drie. Een verhoging van de beveiliging vereist bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid gegevens voor elke transactie, waardoor de transactiesnelheid wordt vertraagd.

Bytes die nodig zijn per transactie voor meer veiligheid

Hoewel er verschillende oplossingen zijn voorgesteld, is geen enkele voldoende.

Transacties op meerdere blockchains

Een idee om de schaalbaarheid te verbeteren, is om tegelijkertijd verschillende transacties te hebben over meerdere blockchains zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Het probleem met deze aanpak is dat elke blockchain een lagere hash-kracht zal hebben. Bovendien vormen kleinere ketens een grotere beveiligingsdreiging: het is relatief eenvoudig om genoeg hashkracht te krijgen voor een aanval van 51%. Deze aanpak is ook beperkt in het toestaan ​​van alleen toegang tot cryptocurrency-uitwisselingen met hogere handelskosten, langere verwerkingstijden en beveiligingsrisico’s..

Het Lightning Network

Een andere oplossing is het Lightning Network, dat transacties beperkt tot een bepaalde groep totdat de transacties zijn afgerond. Het probleem is dat wanneer een transactie moet plaatsvinden buiten die groep. Een ander probleem met het Lightning Network is de afhankelijkheid van derden.

Sharding-technieken

Sharding is een andere techniek die wordt gebruikt om schaalbaarheid aan te pakken. Het idee is om gegevens in kleinere bits te verdelen. Ethereum heeft deze technologie overgenomen, maar zal de komende 3-5 jaar geen ondersteuning bieden voor cross-shard-transacties. Bovendien heeft het twijfelachtige beveiliging, zoals een enkele gedeelde overname, en zorgen over schaalbaarheid.

QuarkChain

De visie van QuarkChain is om de blockchain in staat te stellen zijn huidige TPS-capaciteit te vergroten tot ongeveer 100.000 TPS met een tweelagige blockchain-benadering. Elke kleine blockchain zou een subset van alle transacties verwerken en de root-blockchain zou de blokken in alle shards bevestigen.

Het QuarkChain-netwerk

Het QuarkChain-netwerk omvat op sharding gebaseerde blockchain-architectuur. Het heeft 8 minor blockchains met een target block-duur van 10 seconden en een root blockchain met een target block-duur van 150 seconden.

QuarkChain heeft een tweelaags gestructureerd blockchain-systeem, een met elastische sharding-principes, en een andere root-blockchain als de tweede laag die transacties bevestigt. De twee lagen zijn gescheiden, zodat het niet nodig is om de wortellaag te veranderen.

Een ander belangrijk kenmerk van QuarkChain is de mogelijkheid om schaalbaarheid te bieden met behoud van betaalbaarheid. De meeste blockchain-structuren met een hoge TPS worden extreem duur, maar de meerdere goedkope knooppunten van QuarkChain vormen clusters om deze dure supervolle knooppunten te vervangen..

In tegenstelling tot de sharding-techniek in Ethereum, ondersteunt het QuarkChain-netwerk cross-sharding volledig die in minuten kan worden bevestigd en lineair kan worden geschaald naarmate het aantal shards toeneemt, zodat gebruikers op een kosteneffectieve manier transacties op schaal kunnen uitvoeren. Het doel van het QuarkChain-netwerk is om voor iedereen betaalbaar te zijn en tegelijkertijd congestievrij te zijn, waardoor het wijdverbreide toepassingen kan leveren op sociale media, hoogfrequente handel, het internet der dingen (IoT), gaming en betaling..

Bovendien stelt het QuarkChain-netwerk gebruikers in staat om alle adressen in alle shards via één account te beheren, wat het accountbeheer aanzienlijk vereenvoudigt. Slimme portemonnees voeren cross-shard- of in-shard-transacties uit en kunnen binnen enkele seconden betalingen van alle gebruikers ontvangen, zonder dat de gebruikers dit merken.

QuarkChain gebruikt Proof of Work (PoW) als consensusmechanisme voor zijn root chain, aangezien is gebleken dat het veilig en betrouwbaar is. Het besloot om voort te bouwen op een systeem dat al bestaat en tijd en middelen te besteden aan het ontwikkelen van een oplossing voor de schaalbaarheidsproblematiek in de blockchain..

Het QuarkChain-token

Het QuarkChain-token is een utility-token dat wordt gebruikt als een uitwisselingseenheid om het QuarkChain-netwerk van stroom te voorzien. QKC zal worden uitgegeven als een ERC-20-token en later worden overgeschakeld naar tokens op de blockchain van het QuarkChain-netwerk wanneer Mainnet gereed is.

De tokens in de ICO werden als volgt verdeeld:

  • 16% – Opgesloten voor privéverkoop (verwervingsperiode van 7 maanden)
  • 4% – Verkocht in crowdsale
  • 15% – Verdeeld over het team
  • 15% – gereserveerd voor de stichting (alle 15% zijn 2 jaar vergrendeld)
  • 5% – Verdeeld onder adviseurs
  • 45% – gereserveerd voor mijnbouw-, gemeenschaps- en marketingdoeleinden

Hoe QKC te kopen

De belangrijkste uitwisseling voor het kopen van QKC is op Binance, die momenteel de grootste uitwisseling van de valuta heeft. QKC kan op Binance worden verhandeld voor BTC en ETH.

QKC is ook beschikbaar op de volgende beurzen:

Hoe QKC op te slaan

QKC kan worden opgeslagen in elke portemonnee die ERC-20-tokens ondersteunt, zoals Coinomi, MetaMask en Myetherwallet.

Voor maximale veiligheid moet u uw QKC echter opslaan op hardwareportefeuilles zoals Ledger Nano S en Trezor.

Roadmap en toekomstplannen

QuarkChain’s tijdlijn omvat het bereiken van Testnet 1.0 in het tweede kwartaal van 2018 en Mainnet 1.0 in het vierde kwartaal van 2018. Het werkt momenteel aan Testnet en zijn Smart Wallet-functie.

Het is gepland om zijn Quartchain Core en Smart Wallet 2.0 in het tweede kwartaal van 2019 uit te brengen.