Hvilke kryptovalutanettverk behandler transaksjoner raskest?
Interessen for kryptovaluta har sterkt fokus på ett område: pris. Hvor mye koster det? Vil prisen stige? Skal du gå lenge? Er en kryptovaluta verdt å investere? Men det ignorerer en annen viktig fasett av en kryptovaluta.
Hvor raske er transaksjoner? Dessuten, hvor mange transaksjoner kan nettverket håndtere? Åh, og er den skalerbar?
Spørsmålene på leppene til kryptovaluta-brukere – snarere enn rene spekulative investorer – er knyttet til den underliggende teknologien, ikke bare prisen.
Hva er det raskeste kryptovaluta nettverket?
Kryptovalutakapasitet og transaksjonshastighet er veldig viktig. Hvorfor? Vel, hvis kryptovalutaer skal konkurrere direkte med fiat-betalingstjenester, må transaksjonshastighet og kapasitet i det minste begynne å matche sine fiat-konkurrenter.
De raskeste fiat-nettverkene er raske og skalerbare. Visa-nettverket håndterer et par tusen transaksjoner hvert sekund hver dag med kapasitet til å skalere opp til 24 000 transaksjoner per sekund (tps).
Hva med Bitcoin? Bitcoin går på tomgang, behandler omtrent seks transaksjoner per sekund. Gitt den teknologiske irritasjonen av å kjøpe og lagre Bitcoin, og deretter vente rundt en time på transaksjonsbekreftelsen, kan du se hvorfor Bitcoin ikke er i nærheten av det nivået som kreves for en transaksjonsvaluta..
Det er ikke å si at det ikke kan brukes på den måten. Det er bare noen raskere alternativer tilgjengelig.
Flipsiden er imidlertid at noen av de påståtte raskeste kryptovaluta-nettverkene aldri har opplevd den nødvendige kapasiteten til å sette sine krav om overlegenhet i transaksjonshastighet på prøve. Bedømme transaksjonshastighet ved hjelp av et privat blockchain testnet er alt bra og bra, men hvordan tåler nettverket den virkelige bruken?
1. EOS
1,5s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 50 000 tps | Svært lavt transaksjonsgebyr
EOS er en blockchain-protokoll som etterligner et operativsystem. Protokollen tar sikte på å støtte desentraliserte applikasjoner i industriell skala og løse problemer med skalerbarhet som andre blokkeringer som Ethereum og Bitcoin står overfor..
EOS største trekning er de monumentalt raske transaksjonstidene og de lave transaksjonsgebyrene. Enda bedre, et sentralt EOS-mål er å eliminere transaksjonsgebyrer fra blockchain, og gir en superrask gratis smart kontraktplattform for store industriorganisasjoner.
2. Futurepia
Teoretisk nettverkskapasitet på 300 000 tps | Ekstremt lavt transaksjonsgebyr
Futurepia er en blockchain spesielt designet for ekstremt høy volumtrafikk. Kalt “EOS Killer”, Futurpia mainnet retter seg mot DApps på sosiale medier med sin kombinasjon av rask transaksjonsbehandling og svært lave transaksjonsgebyrer..
Futurepia blockchain bruker en innovativ Dual Delegated Proof of Stake (DDPoS) konsensusalgoritme som adresserer mange av problemene med skalerbarhet og transaksjonsbehandling som finnes i andre blokkjeder. Den iøynefallende figuren på 300 000 tps kommer fra Futurepias testnett, men er ennå ikke kopiert på Futurepia-nettet.
3. Steem
3s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 10.000 tps | Ingen transaksjonsgebyr
Steem er kryptovalutaen som driver den sosiale medieplattformen, Steemit. Brukere legger ut originalt innhold til plattformen og mottar Steem-tokens i bytte for sine bidrag. Brukere mottar også Steem-belønninger for å kommentere innholdet, og skape et kryptoøkosystem basert på originalt brukeropprettet innhold.
Steemit i seg selv er en faktisk blockchain bygget ved hjelp av en teknologi kjent som Graphene. Graphene er en open source modulær blockchain som tillater utvikling av veldig applikasjoner med veldig spesifikke funksjoner. Grafenes teoretiske transaksjon nettverkskapasitet er 100.000 tps.
4. XRP
4s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 50 000 tps | Svært lavt transaksjonsgebyr
XRP er kryptovalutaen til Ripple betalingsnettverk. Ripple tar sikte på å redusere grenseoverskridende internasjonale betalings-, bank- og pengeoverføringsproblemer ved hjelp av en distribuert hovedbok. Ripple bruker en “interledger protokoll” som gjør det mulig for partene å gjøre opp kontoene sine på tvers av forskjellige systemer ved hjelp av Ripple token, XRP.
Ripple og XRP er imidlertid ikke uten kontrovers. Avhengig av hvem du spør, vil du høre at XRP ikke er en ekte kryptovaluta. Det er fordi XRP er forhåndsdrevet av Ripple Labs. Ripple Labs distribuerer deretter tokenet etter eget ønske. I det er XRP ikke virkelig desentralisert. Videre bruker den svært få noder for transaksjonskonsensus, noe som bidrar til å distansere nettverket og protokollen fra andre kryptovalutaer.
Likevel er det fortsatt et populært valg på grunn av sine raske transaksjonstider, potensial for skala og den demonstrerbare bruken av nettverkskapasiteten som øker, samtidig som transaksjonskostnadene og behandlingstiden opprettholdes.
5. Fantastisk
5s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 10.000 tps | Ekstremt lavt transaksjonsgebyr
Stellar er en desentralisert “plattform som forbinder banker, betalingssystemer og mennesker.” Stellar er altså en blockchain-protokoll som lar folk raskt flytte penger fra ett sted til et annet, og til ekstremt lave kostnader..
For en stund tilbød Stellar et ekstremt lignende utvalg av funksjoner til XRP. Det er fordi Stellar er en hard gaffel av XRP-protokollen. Stellar-utviklerne tok en annen retning til Ripple Labs, hovedsakelig med fokus på å lukke sikkerhetshull i XRP-plattformen. På samme tid tok Stellar-utviklerne plattformen med åpen kildekode, i motsetning til Ripple.
Byttet til åpen kildekode økte absolutt populariteten til Stellar og valutaen, Lumens, sammen med den endrede tilnærmingen for å konsekvent frigjøre flere lumen i økosystemet (mens Ripple Labs kontrollerer tett hvor mye og når mer XRP frigjøres til brukere).
På grunn av den raske transaksjonshastigheten er Stellar en av kryptovalutaene du kan bruke i vanlige butikker.
6. Nano
5s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 7000 tps | Ingen transaksjonsgebyr
Nano, tidligere kjent som RaiBlocks, har et veldig sterkt fokus på å løse skaleringsproblemet som Bitcoin og Ethereum blockchains står overfor..
I stedet for å bruke en enkelt massiv blockchain med mange innganger, bruker Nano noe som kalles block-gitter arkitektur. I blockchain-termer betyr en blokkgitterarkitektur i hovedsak at hver konto bruker sin egen blockchain av forskjellige typer, noe som øker transaksjonsprosessen enormt. De individuelle blokkjedene for kontoen kan oppdateres når som helst før de forenes med den viktigste Nano-blokkjeden.
Nanos blokkgitterarkitektur gjør at kryptovalutaen kan skaleres opp. Videre bør forbedringer av den underliggende teknologien øke Nano’s teoretiske nettverkstransaksjonskapasitet over 7000 tps – og alt uten transaksjonsgebyr.
7. NEM
3-5s per transaksjon | Teoretisk nettverkskapasitet på 4000+ tps | Lavt transaksjonsgebyr
NEM er en populær smart asset blockchain. Bygget med skalerbarhet i tankene, kan NEM-blockchain behandle opptil 4000 transaksjoner per sekund. Plattformen er også veldig imøtekommende for nye utviklere å lage DApps på, spesielt de uten noen utviklingserfaring.
NEM fikk et uheldig tilbakeslag i januar 2018 da 500 millioner tokens ble stjålet fra Coincheck-børsen. Bruddet, som er en av de største kryptovalutahackene, så verdien av NEM synke mer enn 20%.
Er Bitcoin og Ethereum raske kryptovalutaer?
Kryptovalutaene som er oppført her, representerer noen av de raskeste kryptovaluta-transaksjonsbehandlingsnettverkene. Det er ikke omfattende; Jeg er sikker på at leserne raskt vil anbefale ICON, Ardor, Spectrecoin, NEO og andre kryptoplattformer med raske transaksjoner og skalerbar transaksjonsbehandling.
Du bemerker sannsynligvis at de store aktørene, Bitcoin og Ethereum, ikke er i sikte. Bitcoin og Ethereum kan ikke konkurrere med de alternative kryptovalutaene på denne listen.
I mange tilfeller er de ultrahurtige kryptovalutaene og blokkjedene spesielt designet for å utfordre dominansen til de etablerte plattformene, det være seg gjennom transaksjonshastighet, nettverksvolum eller transaksjonskostnad..