Revizuire Mainframe (MFT) – Strat de comunicare WEB3 descentralizat
Obiectivul mainframe-ului este de a asigura găurile actuale în confidențialitate și securitate în arhitectura actuală pe care este construit internetul. Noile instrumente oferite de Mainframe includ confidențialitatea datelor, rezistența la supraveghere și rezistența la cenzură. Securitatea sa robustă a rețelei își propune să ofere un strat de comunicații web3 fără a compromite comoditatea.
Rezumatul articolului
- Ideea și echipa din spatele mainframe-ului
- Tehnologia mainframe
- Jetoanele Mainframe
- Rețeaua mainframe
- ICO și Foaia de parcurs
Ideea și echipa din spatele mainframe-ului
Mainframe a fost dezvoltat pe baza ideii că centralizarea amenință intimitatea și libertatea. Ei cred cu tărie că ar trebui să aveți acces și să controlați propriile date online și că instrumentele pe care le utilizați ar trebui să vă permită să dezvăluiți și să partajați doar ceea ce alegeți.
De când a fost dezvoltat primul bloc de bitcoin în 2009, lumea a înregistrat un declin continuu în încrederea guvernelor, corporațiilor și mass-media. De la protestele de primăvară arabă și protestele de la Occupy Wall Street din 2010 și 2011 până la breșa Yahoo care a compromis toate cele 3 miliarde de conturi Yahoo în 2013 și pirateria managerului de campanie John Podesta în 2016, tot mai mulți oameni ajung să realizeze că centralizarea internetul are un cost imens.
Viziunea mainframe-ului pentru rezolvarea acestor încălcări grave de confidențialitate și securitate este o rețea de comunicații complet descentralizată și de neoprit. Se lucrează din greu pentru a pune bazele unui strat esențial al noului web – un strat de comunicații web3.
Echipa Mainframe este alcătuită din CEO-ul Mick Hagen, fondatorul anterior al Zinch, o companie care a ajutat studenții să găsească burse și să se angajeze în rețea și recrutare de colegii și a fost achiziționată de Chegg în 2011. Carl Youngblood, CTO, are peste douăzeci de ani inginer stivă specializat în aplicații web foarte scalabile. Experiența sa în tehnologia blockchain datează din 2010. Echipa are aproximativ o duzină de membri cu sediul în principal în Londra.
Tehnologia mainframe
Tehnologia mainframe oferă o soluție sigură pentru serviciile de date și stocarea fișierelor. Dar, înainte de a o înțelege mai departe, va trebui să aflați puțin despre modul în care funcționează internetul astăzi. În primul rând, computerele se conectează la internet printr-o adresă IP publică sau un proxy cu care locația geografică poate fi determinată destul de precis.
Mainframe oferă o rețea peer-to-peer care funcționează ca o rețea virtuală deasupra suitei Internet Protocol, ceea ce face imposibilă determinarea locației nodurilor. Acest lucru împiedică nodurile să fie vizate de hackeri.
Aceste noduri oferă oportunități de comunicare între straturi, inclusiv interfețe pentru tranzacții blockchain, rutare de pachete, păstrarea pachetului, stocarea fișierelor și servicii de date. Aceste comunicări sunt realizate cu ajutorul unui serviciu descentralizat și nehosted.
Rețeaua Mainframe este construită pe cinci principii fundamentale:
- Criptare – Mesajele trebuie să fie criptate într-un mod care să împiedice pe ceilalți să învețe informații din mesaj sau să identifice participanții. Nodurile vor cripta pachetele pe care le trimit către alt nod folosind cheia publică a nodului destinatar sau o cheie partajată prestabilită. Mainframe permite, de asemenea, negocierea cheilor partajate de grup, care reduce sarcinile procesorului și ale rețelei.
- Rutare întunecată – Trebuie să fie imposibil să urmăriți sau să monitorizați mesajele. Mainframe împiedică această posibilitate prin rutare întunecată configurabilă, care conferă nodurilor responsabilitatea de a selecta specificitatea atunci când adresează mesaje. Acest lucru este vital deoarece prea multă specificitate crește posibilitatea unor actori rău intenționați, în timp ce prea puțină specificitate întârzie transmiterea mesajului. Suma corectă este determinată prin algoritmul Mainframe. În plus, securitatea este asigurată cu ID-urile subiectului care permit criptarea numai prin intermediul membrilor grupului care au convenit în prealabil.
- Incentivare – Funcția jetoane pentru a activa rețeaua Mainframe. Acestea stimulează fiecare nod pentru a oferi lățime de bandă pentru releu și stocare de pachete, servicii de date și stocare de fișiere.
- Arhitectură de la egal la egal – Cenzura și dependența de propria infrastructură nu sunt permise. Serviciile de date descentralizate permit stocarea în siguranță a setărilor de mesagerie și configurare în întreaga rețea blockchain. Mesajele pot fi, de asemenea, stocate în timp ce nodurile sunt deconectate.
- Interoperabilitate – Mainframe-ul va fi accesibil oriunde, pe orice aplicație, rețea sau blockchain care necesită comunicare privată. Mesageria securizată va ajunge la orice blockchain cu suport de contract inteligent, inclusiv Ethereum, RSK și Tezos.
La sfârșitul anului, compania a lansat Onyx, aplicația de mesagerie Mainframe care funcționează în rețeaua Mainframe.
Jetoanele mainframe (MFT)
Numărul total de jetoane Mainframe va fi de 10 miliarde și vor vinde 50% din oferta totală în timpul tokenului (din care 25% vor merge către companie, iar celelalte 25% pentru creșterea și adoptarea Mainframe).
Jetoanele cumpărate în timpul vânzării private vor fi lansate în următoarele 11 luni (31,25%). Jetoanele rămase (6,25%) sunt eliberate lunar.
Fiecare MFT va valora 0,000006 ETH.
Lansarea jetonului va fi anunțată pe site.
Rețeaua mainframe
Rețeaua Mainframe funcționează pe baza unei rute de pachete stimulate, păstrarea pachetelor, stocarea fișierelor și servicii de date. Se numește swap, înjură și escrocă.
Rutare de pachete stimulată
Nodurile primesc și livrează pachete de informații. Folosind protocolul SWAP (Swarm Accounting Protocol for Service Wanted and Furnised), aceștia urmăresc câtă lățime de bandă au trimis și au primit unul de la altul. Nodurile gestionează procesul de contabilitate prin fonduri depuse cu jetoane ERC20. Odată ce utilizatorii sunt de acord asupra prețurilor, și ei pot folosi serviciul ca mijloc propriu de schimb.
Livrare de pachete stimulată
Livrarea pachetelor se deplasează între colegii din rețea cu livrare certificată criptografic. Mainframe permite nodurilor să dovedească primirea pachetelor, cunoscută și sub numele de dovadă de preluare. Nodurile care nu pot dovedi livrarea pachetelor sunt blamate și trebuie să renunțe la jetoanele lor.
Nodurile primesc chitanțe care dovedesc livrarea pachetelor. Nodurile care nu pot dovedi livrarea trebuie să renunțe la jetoanele mizate.
Deținere de pachete stimulată
Mainframe-ul trebuie să funcționeze chiar și atunci când nodurile sunt deconectate de la rețea. Pentru a asigura acest lucru, unele noduri trebuie să poată păstra pachete până când nodurile oficiale revin din nou online. Alternativ, nodurile pot cumpăra cel mai bun preț pentru a-și pune pachetul în așteptare, încheia un contract de service cu aceștia și apoi actualiza informațiile din sistem. Nodurile delegate să dețină pachete trebuie să pună jetoane în cazul în care nu sunt capabile să dețină pachetele conform acordului.
Stocare de fișiere stimulată
Nodurile jură că stochează bucăți dintr-un fișier prin jetoane. Dacă nu reușesc un test de stocare, își pierd jetoanele. Câștigă jetoane în timp ce bucăți de fișiere sunt solicitate de alte noduri.
Servicii de date stimulate
Mainframe oferă stocare de bază de date stimulată pentru acele momente în care trebuie să încărcați și să salvați un fișier mare atunci când faceți modificări la acesta. Nodurile pot câștiga jetoane pentru furnizarea acestui serviciu. Nodurile nesigure sunt pedepsite prin confiscarea jetoanelor. Nodurile pot solicita mai multe jetoane dacă oferă o redundanță mai mare (adică cu cât este mai bună backupul).
ICO și Foaia de parcurs
Mainframe va avea trei faze separate ale evenimentului lor de generare a simbolurilor. Prima fază a avut loc când grupul Mainframe Telegram a ajuns la 20.000 de membri.
Compania are mai multe repere pe care le-a subliniat în cartea sa albă. Aceasta include o versiune beta a Onyx cu funcții suplimentare și în cele din urmă o platformă de comunicații complet descentralizată.