Ethereum (ETH) Nedir? Bir Kripto Para Çalışması

Ethereum, DÜNYANIN en büyük ikinci kripto para birimidir. Ethereum Projesi’ne, neler yapabileceğine ve onu neden kullanmak isteyebileceğinize genel bir bakışı burada bulabilirsiniz..

Bazen “eter” olarak adlandırılan ve “ETH” olarak takas edilen “e-korku-re-um” olarak telaffuz edilen bu ağır siklet blok zincirini ve kripto para birimini parçalayalım.

Ethereum Nedir?

Ethereum, “akıllı sözleşmeler yürüten merkezi olmayan bir platformdur”. Ethereum, güvenlik, ödeme, kullanıcılar ve daha fazlası dahil olmak üzere bir blok zinciri ağı oluşturmanın zor görevini yerine getirir. Ethereum’un ağında çalışan harika projeler ve merkezi olmayan uygulamalar (DApps) oluşturmaya odaklanabilirsiniz..

Vitalik Buterin tarafından oluşturulan, ancak şimdi Ethereum Vakfı tarafından yönetilen (Vitalik’in yardımıyla), Ethereum projeleri finansal fikirlerden daha fazlasıdır. Ethereum ağında çalışan herhangi bir uygulama bir “akıllı sözleşmedir”. Sadece akla gelebilecek hemen hemen her projeyi geliştiremezsiniz (CryptoKitties kimse?), ancak tüm bir kripto para birimini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.!

Vitalik, Ethereum vizyon ekibine liderlik ediyor ve kurucu ortak Jeffrey Wilcke baş geliştirici olarak hizmet veriyor. The Ethereum GitHub projesi 47 geliştiriciden ve 178 farklı projeden oluşan çekirdek bir ekip içerir. Bunlar, farklı programlama dillerindeki Ethereum uygulamalarından deneylere ve yeni projelere kadar farklılık gösterir. Söylemeniz yeterli, Bu kod yakın zamanda kaybolmayacak.

Ethereum Nasıl Çalışır??

Ethereum, diğer birçok blok zinciri projesi gibi çalışır. Her düğüm, bir kodlama görevinin sonucu üzerinde işlem yapmak ve diğerleriyle bir anlaşmaya varmak zorundadır. Bitcoin hain kullanıcıların parayla oynamasını engellediği gibi, Ethereum da kötü kullanıcıların kodu manipüle etmesini engeller. Düğümler aynı fikirde değilse, DApp ne olursa olsun görevi tamamlamaz..

Ether, Ethereum ağı tarafından ve Ethereum ağı için geliştirilen kripto para birimidir. Bu, düğüm operatörlerine ödenen yakıttır ve ticaret yapabileceğiniz bir kripto para birimidir. Bir düğüm bir işi tamamladığında (bu bir işlem veya bazı özel DApp kodu olabilir), ödemelerini ether olarak alır. Bu iki amaca hizmet eder. İnsanları düğümleri çalıştırmaya teşvik ederek ağı sağlıklı tutar ve geliştiricilere daha iyi kod yazmaları için bir teşvik sağlar. Daha verimli kod, yürütmek için daha az kaynak gerektirdiğinden, çalıştırılması daha az paraya mal olur.

Ethereum’un 2014 satış öncesi döneminde yaklaşık 72 milyon eter vardı. Her yıl “yeni” eter arzı 18 milyon ile sınırlıdır, ancak bu sınırsız arz olduğu anlamına gelmez. 2018-2019 döneminde Ethereum, mevcut Proof of Work fikir birliği algoritmasından Casper adlı yeni bir Proof of Stake algoritmasına geçecek. Casper algoritması daha verimlidir ve güvenliği artırmaya ve ağın kararlılığını ve esnekliğini geliştirmeye devam edecektir..

Ethereum ağındaki düğümler madeni eter. Yeni bir blok keşfetmek, madenciyi üç eterle ödüllendirir. Düğümünüz bir çözüm bulursa, ancak bloğa dahil edilmemişse, yarım ila iki eterlik küçük bir “amca / teyze ödülü” alabilirsiniz. Bu, yapılan işi tanımak için küçük bir jest.

Ethereum Teknik Raporu

Okuyabilirsin Ethereum teknik raporu GitHub’da. 2013’ün sonlarında piyasaya sürülmeden önce yazılmış ancak hala güncel durumda. Beş temel ilkeyi kapsar:

  1. Basit: Ethereum olabildiğince basit olmalı.
  2. Evrensellik: Ethereum hiçbir şey “yapmaz”, ancak diğer geliştiricilerin her şeyi yapmasına izin verir.
  3. Modülerlik: Ethereum, tüm ağı etkilemeden değişebilen küçük bireysel bileşenler kullanır..
  4. Çeviklik: Ethereum ekibi, projeyi gelecekte gerektiği gibi değiştirmeye ve uyarlamaya isteklidir..
  5. Ayrımcılık yapmama & sansürsüz: Ethereum, kötü tasarlanmış veya verimsiz bile olsa bir uygulamayı çalıştırmayı asla durdurmaz – kodu çalıştırmak için ücretlerin ödenmesi şartıyla.

Bu temel ilkeler, Ethereum Vakfı’nın yaptığı her şeyin altını çiziyor. Araçları sağlarlar ve bunların nasıl kullanılacağı DApp oluşturucularına bağlıdır.

Ethereum’un Maliyeti Ne Kadardır?

Bir ETH şu anda 199,80 $ değerindedir, ancak birçok kripto para birimi gibi küçük bir kısmı satın alabilirsiniz. (Kafanız mı karıştı? Kripto para birimi kılavuzumuz her şeyi açıklıyor.) Ethereum her zaman bu fiyat olmamıştı. Tüm kriptolar gibi, Aralık 2017 / Ocak 2018 sonlarında büyük bir artış yaşadı.

Ethereum fiyat grafiği

Ethereum, 10 Ocak 2018’de 1.417.38 $ ‘lık rekor bir fiyata ulaştı. Bu rekor fiyat, bir önceki haftaya göre% 60 ve önceki yıla göre% 13.000’lik bir artış gösterdi. Şimdi bu bir fiyat artışı! Bu fiyat, piyasanın geri kalanıyla birlikte kısa sürede düşmeye başladı. Diğer bir ortak içerik oluşturucu olan Steven Nerayoff, bu fiyatın 2018’de ikiye veya üçe katlanabileceğine inanıyordu, ancak şimdi bu olası görünmüyor.

Ethereum’u Nereden Satın Alabilirsiniz??

Ethereum, kripto para piyasalarında büyük bir oyuncu olduğu için, takas etmeyen bir borsa bulmakta zorlanacaksınız. En iyi kripto para birimi borsaları listemizde listelenen tüm borsalar, ETH ticareti yapmanıza izin verir. Eşler arası ticaret web sitesi Yerel Ethereum yerel kişilerle ticaret yaparak Ethereum satın almanıza veya satmanıza olanak tanır. Eğer acemiyseniz, Coinbase.com banka veya kredi kartıyla başlamanın en kolay yoludur.

Ethereum’un Gelecek Potansiyeli Nedir??

Ethereum için gelecek çok parlak görünüyor. Ethereum Vakfı ve Vitalik Buterin tarafından kontrol edilen Ethereum ağı yetenekli ellerdedir. Pek çok proje, DApp, oyun ve token, Ethereum’un ağında ERC-20 akıllı sözleşmeleri olarak çalışıyor. Ethereum gibi halka açık blok zincirlerinin tasarımı nedeniyle, Ethereum’un kullanılabilirliğini sansürlemek, engellemek, hacklemek veya başka şekilde sınırlandırmak çok zordur..

Bununla birlikte, Ethereum’un tartışmalı payı da yok değil. Sözde “Parite dondurma” hatası, kripto cüzdanı sağlayıcısının sahip olduğu yarım milyondan fazla ETH’yi kısa süre önce dondu Parite. DAO hackini kim unutabilir? 3.6 milyon ETH başka bir hatayla çalındı. Bu, Ethereum’un zincirini hard fork şeklinde sıfırlayarak “kurtarıldı”. Bu, orijinal blockchain, hack ve diğerlerini çalıştırmaya devam eden Ethereum Classic’in yolunu açtı..

Ethereum’un sağlam ve güvenilir bir proje olduğu kişisel görüşüm. Elbette, yol boyunca çarpışmalar oldu, ancak Ethereum Vakfı ve çekirdek geliştiriciler, güvenlik, hız, kullanım kolaylığı, verimlilik ve daha fazlasını kapsayan daha iyi teknikler araştırmanın yanı sıra kodu güncellemeye devam ediyor..

Siz de dahil olmak için bu sekiz kolay Ethereum programlama öğreticisinden birini deneyebilirsiniz..

Ethereum Topluluğuna Katılın

Ethereum’u takip etmek istiyorsanız, bunu yapmanın birçok yolu vardır:

Resmi bir Ethereum Slack grubu yok. En sevdiğiniz Ethereum özelliklerinden bazılarını yorumlar bölümünde bize bildirin ve bu blok zincirini en iyi Ethereum blockchain kaşifleriyle keşfedin. DApp’ler arıyorsanız, o zaman en iyi Ethereum DApp’lere bir göz atın.